Velkommen til mit lille online Galleri for moderne kunst malerier.

Mit navn er Lotte Louise Simonsen og Jeg står bag dette online galleri.
Jeg er født i 1969 og arbejder med malerier udført i akryl på lærred. Jeg har malet siden 1995 og har bl.a. fået undervisning hos kunstner Ina fals, Aalborg. Ellers er jeg autodidakt og eksperimenterer hele tiden med nye teknikker og stilarter.
Jeg har en kandidatgrad i Medicin og har arbejdet indenfor medicinsk forskning indtil 2012. Desværre satte en blodprop i hjernen ultimo 2012 endegyldigt stop for muligheden for at arbejde, og drømmen om at forske resten af livet må forblive en drøm. Usynlige handicaps som svær hjerneskadetræthed, og kognitive udfordringer, især indenfor planlægning og orientering, er blevet et nyt livsvilkår, med de begrænsninger der følger med. De første år efter blodproppen kunne jeg slet ikke male, fordi jeg blev meget træt ved den mindste hjerneaktivitet. De sidste par år går det bedre med at kunne male lidt indimellem, og faktisk kan det at male være helt terapeutisk for mig.

Som person er jeg drevet af en livslang nysgerrighed om altets oprindelse. Jeg bliver inspireret at mennesker og alle former for kunst, jeg vil smage på livet og have det hele med. Jeg lever i det hele taget hver dag som var det min sidste.
I øjeblikket maler jeg ansigter og personer ud fra fantasien og balancerer mellem det abstrakte og det realistiske. Farvevalget og det æstetiske kommer før motivet, og det overordnede fokus er at et maleri kan sprede glæde og skønhed i de rette omgivelser. Min kunst skal derfor gerne tale til følelserne…ikke hovedet…det er der så meget andet der gør.
For en del år siden har jeg udstillet på bl.a.: Texas Instruments, Carl Bro, Aarhus statsbibliotek, Siemens og Lyngsaa Systems. Senest er jeg blevet kontaktet af Søstrene Grene, som finder kreative ukendte kvinder til deres “søstersnakke” og det er der blevet en lille artikel ud af. Artiklen kan findes i søstrene Grenes app.

“Et hjem er ikke et hjem uden ægte unikke malerier….”

Jeg maler kun i perioder, hvor jeg er inspireret, har overskud og har noget på hjerte. Jeg har malet til mig selv, familie og veninder siden 90érne. Nogle år maler jeg slet ikke og skal genopfinde min stil hver gang jeg starter op igen. Det er måske sådan det skal være. Hvert maleri er skabt ud fra en inspiration, en tanke, overvejelser og nogle mislykkede forsøg før jeg er tilfreds med det færdige udtryk. Fællesnævneren for mine malerier er at betragteren skal mærke ren glæde og høj vibration, når maleriet opleves i virkeligheden. Jeg tror på at du tiltrækker det du har brug for og affinitet med. I mine unge år var alle malerier præget af det dystre, det søgende og det dunkle og en forkærlighed for struktur og teksturer. I dag er jeg tiltrukket af ren fryd (bliss), kærlighed, lys og et farvevalg der løfter og fremmer æstetikken. Jeg maler som oftest med akryl på lærred, men vil også i fremtiden eksperimentere med mixed media og måske noget håndlavet papir. Mine malerier er unikke og kan ikke reproduceres.

God fornøjelse her på siden og kontakt mig hvis du gerne vil have fremvist et maleri eller gerne vil udstille det.

Med venlig hilsen

Lotte Louise Simonsen
Cand.scient.med og kunstner